Jacquet huren

Jacquet huren

U kunt een driedelig jacquet huren voor €110.-. Het huur kostuum bestaat uit een lange zwarte jas met afgeronde panden aan de voorkant, een grijs vest en een gestreepte pantalon. Hierbij kunt u een grijze stropdas, grijze of eventueel zwarte hoge hoed en grijze handschoenen huren. Bij het jacquet draagt u een wit overhemd (met dubbel manchet en een gewone boord) waarin zilveren manchetknopen gedragen worden en een zilvergrijze das. Bij bruiloften wordt vaak een identiek gekleurde das gedragen door het hele mannelijke gezelschap. Overhemden en gekleurde stropdassen kunt u bij het jacquet kopen.
HUURPRIJS € 110,-  Maak een pasafspraak Komt u ca. twee weken van te voren even passen? Bij spoed eerst even bellen.


Bijpassende accessoires

wit IMG 6496 webHoge hoed en handschoenen

Soms heerst er twijfel over wanneer men een jacquet draagt. Voor formele gelegenheden overdag is het kledingvoorschrift: jacquet. Jacquet wordt o.a. overdag gedragen bij trouwerijen, officiële ontvangsten en begrafenissen. Het jacquet is tevens de juiste gelegenheidskleding voor ambassadeurs die hun geloofsbrieven gaan overhandigen aan de Koning.

Jacquet passen en huren

Wij adviseren om bij voorkeur een aantal weken van te voren langs te komen om alles te passen. Wij leggen dan de reservering voor u vast op de datum dat u het jacquet gaat dragen. U kunt één dag voor de gebruiksdatum de kleding afhalen en één dag na gebruik weer retourneren. Wilt u graag in het weekend een jacquet huren, dan kunt u de kleding op vrijdag of zaterdag afhalen en dinsdag weer terugbrengen (Huijer Evening dress is op zondag en maandag gesloten). Wilt u de kleding langer huren? Dat is mogelijk tegen een geringe vergoeding.

Etiquette jacquet

Het jacquet werd aanvankelijk alleen in de ochtend gedragen om paard te rijden. Het wegsnijden van de panden zorgde ervoor dat men van het wapperende textiel bij de benen bevrijd was. De jacquetjas is vervolgens de opvolger geworden van de geklede jas die rond de eeuwwisseling over het kostuum werd gedragen. Vandaag de dag wordt nog steeds het jacquet alleen overdag gedragen tot zes uur of zonsondergang. Vandaar de term “Morning Dress” die de Engelsen nog steeds gebruiken voor het kledingvoorschrift bij trouwerijen en de paardenraces van Ascot.

 Maak afspraak