jacquet huren

Smoking huren

Als ‘black tie’ of ‘cravate noire’ op uw uitnodiging staat, wordt u in smoking verwacht. Smoking verhuur is mogelijk bij Huijer Evening dress in Den Haag. U kunt een smoking huren inclusief een smokingoverhemd, een zwarte strik, smoking schoenen en eventueel een witte pochet en manchetknopen. Een complete smoking kunt u huren voor €115.-. Een smokingkostuum huren zonder overhemd en accessoires kost €75.-.


HUURPRIJS
€ 115,-  Maak afspraak Komt u ca. twee weken voor uw evenement even langs om te passen? Bij spoed eerst even bellen.

Bijpassende accessoires

Meer informatie over onze schoenen Meer informatie over onze smoking strikken Signature overhemd plissé opstaand boord manchetknopen zilver vierkant

Het smokingkostuum bestaat uit een zwarte jas met glimmende revers en een zwarte broek met een galon (de bies aan de zijkant). Een smokingjas heeft geen splitten. Hierbij draagt u een smokinghemd met een opstaande of een gewone boord en een zwarte of gekleurde strik. U kunt bij de smoking lakschoenen dragen of eventueel zwarte gladde veterschoenen. Een gekleurde of zwarte cummerbund mag ook nog steeds gedragen worden. Aangezien u geen riem kan dragen bij een smoking (de pantalons hebben geen riemlussen), kunt u bretels dragen.

Smoking passen

Wij adviseren om bij voorkeur een aantal weken van te voren langs te komen om alles te passen.(Merkt u op het laatste moment dat uw eigen kostuum niet meer past of niet meer voldoet, aarzelt u dan niet om ons te bellen, wij hebben een grote collectie!). Wij leggen dan de reservering voor u vast op de datum dat u de smoking gaat dragen. U kunt één dag voor de gebruiksdatum de kleding afhalen en één dag na gebruik weer retourneren. Huijer Evening dress is op zondag en maandag gesloten. Wilt u graag in het weekend een smoking huren, dan kunt u de kleding op vrijdag of zaterdag afhalen en dinsdag weer terugbrengen. Wilt u de kleding langer huren? Dat is mogelijk tegen een geringe vergoeding. Een andere optie is de smoking bij ons te kopen. Kijk dan op de pagina smoking kopen.

Oorsprong naam smoking

Een smoking draagt u in de avond, bijvoorbeeld op een trouwerij, bij premières, gala's, in het casino en op een cruise. In Amerika wordt de smoking een tuxedo genoemd. De tuxedo verwijst naar een Noord-Amerikaanse indianenstam, waar in New York het Tuxedo park naar is vernoemd. Hier werd in 1886 het chique Tuxedo Club opgericht. Na het diner, trok men de rokjas uit en ging de tuxedo aan voor in de rooksalon. Zo ontstond de naam voor het smokingkostuum.

 Afspraak maken