Rokkostuum kopen

Rokkostuum huren

U kunt een rokkostuum huren voor €99.-. Het rokkostuum bestaat uit een rokjas en pantalon, een piqué overhemd met frontknopen, een piqué vest en een witte strik. Het piqué overhemd heeft een opstaande boord en een enkel manchet. Hierbij worden zilveren manchetknopen gedragen. Zwarte (lak)schoenen, zwarte sokken en een wit pochet maken het geheel af. Bij Huijer Evening dress in Den Haag kunt u lakschoenen huren voor €20,- (alleen in combinatie met het kostuum).
HUURPRIJS
€ 99,-  Maak afspraakKomt u ca. twee weken van te voren even passen? Bij spoed eerst even bellen.

Bijpassende accessoires

Een rokkostuum met bretels Een hemd voor een rokkostuumEen strik voor een rokkostuum Schoenen voor bij een rokkostuum

Zodra ‘white tie’ of ‘cravate blanche’ op uw uitnodiging staat, wordt u in rokkostuum verwacht. Het rokkostuum draagt u in de avond, bijvoorbeeld bij een galabal of galadiner en overdag bij universitaire promoties.

Rokkostuum passen en reserveren

Wij adviseren om bij voorkeur een aantal weken van te voren langs te komen om alles te passen. Wij leggen dan de reservering voor u vast op de datum dat u het rokkostuum gaat dragen. U kunt één dag voor de gebruiksdatum de kleding afhalen en één dag na gebruik weer retourneren. Wilt u graag in het weekend een rokkostuum huren, dan kunt u de kleding op vrijdag of zaterdag afhalen en dinsdag weer terugbrengen (Huijer Evening dress is op zondag en maandag gesloten). Wilt u de kleding langer huren? Dat is mogelijk tegen een geringe vergoeding.

Rokkostuum etiquette

Sinds 1850 wordt het rokkostuum beschouwd als avondkleding pur sang. Kent u het verschil tussen een rokjas en een jacquetjas? De rokpanden zijn, in tegenstelling tot de panden van het jacquet, afgesneden en de revers zijn van satijn. De rokkostuumjas wordt altijd open gedragen en is bezet met een dubbele rij knopen.

Promoveren

Gaat u binnenkort promoveren en bent u op zoek naar een rokkostuum? Let op dat u de juiste kleur vest draagt. De kleur van het vest van het rokkostuum voor promoties verschilt namelijk per universiteit. Bij de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Leiden wordt een zwart vest gedragen.

 Maak afspraak